LANGUAGE

تعمیر لوله شکسته و قدیمی

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

لوله‌ها به عنوان یکی از کاربردی‌ترین ابزارها در صنایع مختلف شناخته می‌شوند و دارای انواع مختلفی هستند. امروزه لوله‌ها از مواد مختلفی همچون پلاستیک، سیمان، سفال، فلزات، پلیمرها و … تولید می‌شوند و هرکدام از آن‌ها دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی هستند و می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند.

لوله‌ها هم همانند تمام وسایل دیگر، دارای یک طول عمر مفید هستند و ممکن است که دچار مشکلات مختلفی شوند. شکستگی لوله‌ها از مهم‌ترین مشکلاتی است که ممکن است باعث هدر رفت مواد مختلف مانند آب و سیالات دیگر شود. در بسیاری از مواقع ممکن است که تعویض لوله‌ها کار دشوار یا غیرممکنی باشد. به همین دلیل می‌توان آن‌ها را تعمیر کرد. در ادامه مطلب به نحوه تعمیر لوله شکسته و قدیمی پرداخته خواهد شد.

ترمیم لوله شکسته

مشکلات شکستن لوله

لوله‌ها برای انتقال مواد و سیالات مختلف در صنایع متعددی استفاده می‌شوند.می‌توان گفت مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربرد آن‌ها انتقال آب در ساختمان به بخش‌های مختلف است. شکستگی لوله‌ها باعث می‌شود آب هدر برود بنابراین تعمیر لوله شکسته اهمیت زیادی خواهد داشت.

همچنین زمانی که لوله‌ها دچار ترکیدگی و شکستگی می‌شوند باعث نشست خاک می‌شوند که ممکن است مشکلات بسیار بزرگ‌تری را به وجود بیاورد. خصوصاً اگر شکستگی لوله آب در طبقات همکف و زیرزمین ساختمان‌ها باشد خطرات بسیار زیادی خواهد داشت. پوسیدگی دیوارها و تأسیسات نیز از دیگر مشکلات شکستگی لوله‌های آب خواهد بود.

تعمیر لوله شکسته

همان‌طور که گفته شد امروزه لوله‌ها از مواد مختلفی تشکیل می‌شوند و هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های مختلفی هستند و می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. بنابراین می‌توان از شیوه‌های مختلفی برای تعمیر شکستگی‌های آن‌ها استفاده کرد. قبل از هرگونه اقدامی برای تعمیر لوله‌ها لازم است که ابتدا شیر اصلی آب بسته شود و محل ترکیدگی و شکستگی لوله‌ها پیدا شود. همچنین باید کاملاً آب لوله‌ها از یکی از شیرهای آشپزخانه، حمام و … تخلیه شود تا در هنگام تعویض و تعمیر مشکلی برای فرد ایجاد نکند. برای تعمیر لوله شکسته می‌توان از شیوه‌های زیر استفاده کرد:

استفاده از بتونه اپوکسی

یکی از بهترین روش‌ها برای تعمیر لوله‌های شکسته استفاده از بتونه اپوکسی است. برای استفاده از این ماده باید نکات ایمنی و استفاده از دستکش رعایت شود. همچنین به‌خوبی بتونه ورز داده شود تا آماده استفاده شود. بعد از آنکه شیرفلکه اصلی بسته و آب موجود در داخل لوله‌ها تخلیه شد.

لازم است که با استفاده از یک دستمال محل ترکیدگی و شکستگی لوله کاملاً تمیز و خشک شود. سپس بتونه به محل شکستگی و آسیب‌دیدگی لوله زده شود. ضخامت بتونه باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند جلوی نشتی آب را بگیرد. برای آنکه بتونه به‌خوبی مانع از هدر رفت آب شود باید سطح بیشتری از محل شکستگی پوشش داده شود. سپس ابتدا و انتهای بتونه با چسب پوشیده شود.

برای آنکه دوباره بتوان از لوله استفاده کرد با مدت زمانی حدوداً نیم‌ساعته صبر کرد تا بتونه کاملاً محل شکستگی را پوشش دهد و کنده نشود. باید توجه داشته که استفاده از بتونه برای تعمیر لوله و اتصالات یک روش موقتی است و لازم است برای تعمیر و تعویض لوله‌ها از افراد متخصص کمک گرفته شود.

 

استفاده از بست لوله

یکی دیگر از بهترین روش‌های تعمیر لوله شکسته استفاده از بست‌های لوله می‌باشد در این روش نیز ابتدا باید شیر منبع اصلی آب بسته شده و آب داخل لوله‌ها کاملاً تخلیه شده باشد. بعد از پیدا کردن محل شکستگی لوله ابتدا باید کاملاً خشک شود و با استفاده از یک کاغذ سمباده اطراف شکستگی صاف شود تا آماده تعمیر گردد. بست‌های لوله دارای انواع مختلفی هستند و تعدادی از آن‌ها دارای یک انحنای خاص هستند و می‌توانند بر روی لوله قرار بگیرند.

چنانچه بست لوله در دسترس نبود می‌توان برشی از لوله را برداشت و با آن کار را انجام داد. بعد از آنکه بست لوله به صورت کامل بر روی محل شکستگی قرار گرفت، دو طرف ابتدایی و انتهایی آن با پیچ و مهره بسته می‌شود و از نشتی آب کاملاً جلوگیری می‌کند. استفاده از بسته لوله می‌تواند برای انواع لوله فاضلاب ساختمان استفاده شود اما یک روش کاملاً موقتی است.

برش لوله و جایگزین کردن آن

در این روش نیز تمامی مراحل اولیه شامل بستن شیرفلکه اصلی، تخلیه آب داخل لوله و خشک کردن آن باید صورت بگیرد. بعد از مشخص کردن ناحیه شکستگی و ترک‌خوردگی می‌توان آن را برش داد. بعد از برش دادن محل شکستگی می‌بایست یک لوله جدید با همان سایز را جایگزین لوله کرد و سپس با استفاده از روش‌های مختلف آن را چسباند و محکم کرد.

این روش می‌تواند بهترین روش برای لوله‌های پلاستیکی و لوله پی وی سی باشد چرا که چسباندن این لوله‌ها از طریق حرارت و اتوهای مخصوص به‌راحتی انجام خواهد گرفت؛ اما لوله‌هایی که از جنس فلزات هستند می‌توانند از طریق جوشکاری یا رزوه کردن متصل شوند.

تعمیر لوله و فاضلاب بدون تخریب

همان‌طور که گفته شد لوله‌های آب و فاضلاب ممکن است به دلایل مختلفی همچون استفاده از لوله‌های غیراستاندارد، خوردگی و زنگ‌زدگی، استفاده بیش‌ازحد از فنر لوله‌بازکنی، کنده‌کاری و سوراخ‌کاری دیوارها، سرد بودن بیش‌ازحد و ترکیدگی، استفاده از مواد شیمیایی برای باز کردن لوله‌ها، نصب غیر اصولی، نداشتن عمق مناسب لوله‌ها و … دچار شکستگی و ترکیدگی شوند.

تعمیر لوله شکسته و قدیمی اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که هزینه‌ها بسیار کمتری در بر خواهد داشت و در زمان کوتاه‌ترین نیز انجام خواهد شد. همان‌طور که گفته شد استفاده از چسب و بست‌های لوله از راهکارهای موقت برای تعمیر لوله شکسته هستند. برش و جایگزین کردن لوله‌ها بهترین روش و راهکار برای تعمیر لوله‌های آسیب‌دیده می‌باشد چرا که معمولاً نیازی به تخریب دیوار و محل اتصالات لوله ندارد و فقط می‌توان با برش محل شکستگی و جایگزین کردن آن از نشتی آب جلوگیری کرد.

تعمیر لوله پلیکا شکسته

لوله پلیکا از جمله پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین نوع لوله‌ها خصوصاً در صنعت آب و فاضلاب است و در مقایسه با لوله‌های فلزی و … دارای مزیت‌ها و ویژگی‌های منحصربه‌فردی است. این لوله‌ها نیز ممکن است در اثر فشار، ضربه، سرما و … دچار شکستگی و ترکیدگی شوند. زمانی که امکان تعویض لوله‌ها نباشد، بهترین و کاربردی‌ترین روش برای تعمیر لوله پلیکا شکسته استفاده از چسب‌های اپوکسی است. این چسب‌ها می‌توانند هم لوله‌های خیس و هم لوله‌های خشک را به‌خوبی ترمیم کنند.

هرچند که روش‌های مختلفی برای ترمیم و تعمیر لوله‌های ترک‌خورده و شکسته شده وجود دارد اما زمانی که این شکستگی‌ها بزرگ‌تر از حد معمولی باشند بهترین و مؤثرترین روش جایگزین کردن لوله است. چرا که ممکن است چسب، اپوکسی و بست لوله بعد از مدتی مقاومت خود را از دست داده و نشت لوله‌ها دوباره شروع شود و خسارت‌های بیشتری ایجاد نماید.

انتخاب روش تعمیر لوله شکسته و قدیمی باید متناسب با نوع و جنس لوله‌ها باشد. به عنوان مثال استفاده از چسب اپوکسی می‌تواند روش خوبی برای ترمیم لوله‌های پلیکا باشد. در حالی که برای لوله‌های فلزی کاربرد زیادی ندارد. در مطلب دیگری با عنوان تفاوت لوله درزدار و بدون درز که از سایت وینوپلاستیک منتشر شده به بررسی کامل لوله‌های درزدار و مانیسمان پرداخته شده.

جمع‌بندی نهایی

لوله‌ها به عنوان یک از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهای انتقال مواد در صنایع مختلف شناخته می‌شوند و امروزه از انواع مواد اولیه مانند فلز، پلاستیک، پلیمر و … تولی می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلفی هستند. هر کدام از این لوله‌ها دارای طول عمر مشخصی هستند. ممکن است در گذر زمان و در اثر عوامل مختلفی دچار شکستگی و ترکیدگی شوند. برای تعمیر لوله شکسته و قدیمی می‌توان از روش‌های مختلفی همچون استفاده از چسب، استفاده از بست و برش و جایگزین کردن لوله استفاده کرد.

جدیدترین مقالات

تفاوت لوله خم سرد و گرم

تفاوت لوله خم سرد و گرم چیست؟

لوله‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها محافظت از کابل‌ها و سیم‌های برق و … است. …

Sdr لوله پلی اتیلن

مفهوم Sdr لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله‌های پلی‌ اتیلن یکی از انواع لوله‌های پلیمری هستند که به دلیل ویژگی‌های همچون انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر مواد …

رفع نشتی ناودان

نحوه رفع نشتی ناودان

آب و رطوبت به عنوان دشمن اصلی مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در بلندمدت باعث پوسیدگی، خوردگی و خسارت‌های …

بازار لوله و اتصالات

بازار لوله و اتصالات تهران کجاست؟

لوله و اتصالات از جمله کاربردی‌ترین متریال های مورد استفاده در تمامی پروژه‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی مانند ساختمان‌سازی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *