LANGUAGE

مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

یکی از مهم‌ترین مباحث در صنعت ساختمان‌سازی، سیستم گرمایش است که اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که ماه‌های متعددی از سال نیاز به انرژی گرما در ساختمان وجود دارد. از قدیم تاکنون سیستم‌ها و روش‌های متخلفی برای تأمین گرمایش ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند که هر کدام ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و مزایا و معایب خاص خود را دارند. سیستم گرمایش از کف به عنوان یکی از جدیدترین و مدرن‌ترین شیوه‌های گرمایش ساختمان شناخته می‌شود که می‌تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. در ادامه مطلب به بررسی کامل‌تر این سیستم و مزایا و معایب آن پرداخته می‌شود.

 

لوله های گرمایش از کف

 

سیستم گرمایش از کف چیست؟

همانطور که گفته شد روش‌های متعددی برای گرمایش ساختمان وجود دارد که رایج‌ترین آنها شامل بخاری، موتورخانه، پکیج، شومینه، سیستم گرمایشی قرنیزی، سیستم گرمایش از سقف خانگی و سیستم گرمایش از کف هستند. گرمایش از کف در حقیقت یکی از روش‌های نوین و مدرن در جهان است که می‌تواند به شکلی طبیعی گرمای مورد نیاز ساختمان را تأمین کند. نحوه کار این سیستم گرمایشی به این صورت است که لوله‌های مخصوص 5 لایه یا 3 لایه یا لوله upvc برای آب گرم از سطح زیرین کف ساختمان عبور داده شده و آب گرم در آنها به جریان در می‌آید و در نتیجه گرما از کف ساختمان به شکلی یکنواخت به محیط انتقال می‌یابد و آن را گرم می‌کند. حداکثر دمای کف در این سیستم گرمایشی 29 درجه بوده که می‌تواند در مقایسه با سایر سیستم‌های حرارتی به میزان 25 تا 30 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند. این سیستم گرمایشی می‌تواند علاوه بر منازل مسکونی برای ساختمان‌های اداری، تجاری و محیط‌های بزرگ بسیار کاربردی باشد.

مهم‌ترین مزایای سیستم گرمایش از کف

هر کدام از انواع سیستم‌های گرمایشی مورد استفاده در ساختمان‌ها می‌توانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند و گرمایش از کف نیز خارج از قاعده نخواهد بود. از جمله مهم‌ترین مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف در ساختمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

گرمایش از کف

 

  •       اولین مزیت استفاده از سیستم گرمایش ساختمان از کف عدم اشتغال فضای ساختمان برای مبدل‌های حرارتی مانند رادیاتور، بخاری و … است و این می‌تواند در ساختمان‌هایی که کمبود فضا دارند بسیار مؤثر و مفید باشد هرچند که برای سیستم‌های سرمایشی باید تمهیدات جداگانه‌ای اتخاذ شود.
  •       مزیت دوم استفاده از این سیستم‌ها این است که حجم تأسیسات مکانیکی و لوله و اتصالات و … به علت راندمان بالا کم می‌شود. هرچند که باید توجه داشت راندمان بالا زمانی میسر است که عایق‌کاری کف به بهترین شکل ممکن انجام شده باشد و گرما به قسمت‌های زیرین لوله‌ها منتقل نشود.
  •       نفس کشیدن در محیط‌هایی که از سیستم گرمایش از کف استفاده می‌کنند بسیار راحت‌تر است چرا که ذرات معلق در هوا حرکتی نخواهند داشت.
  •       گرمایش در این سیستم به صورت تدریجی انجام می‌شود و افت‌ها بسیار ناچیز خواهند بود. همچنین دمای محیط به صورت یکنواخت و یکدست تغییر می‌کند و تمام قسمت‌های ساختمان به یک اندازه گرم خواهند شد.
  •       در این سیستم گرمایشی می‌توان حلقه‌های تشعشعی لوله‌ها را تا زیر پنجره گسترش داد و با انجام این کار دیگر نقاط گرم و سرد در محیط وجود نخواهند داشت و تمام محیط به صورت یکنواخت گرم می‌شوند
  •       به ازای بخش‌های مختلف ساختمان می‌توان از شیرهای جداگانه استفاده کرد تا در صورت نیاز سیستم گرمایش بخش مورد نظر قطع شود.
  •       این سیستم برخلاف بسیاری از سیستم‌های گرمایشی دیگر هیچگونه سروصدایی نداشته و باعث ایجاد آلودگی‌های صوتی نمی‌شود.
  •       سبک‌تر شدن وزن کلی ساختمان، صرفه‌جویی در مصرف سوخت، آزادی عمل در دکوراسیون داخلی منازل، نظافت راحت‌تر ساختمان، امکان استفاده از منابع حرارتی مختلف و … از دیگر مزایای سیستم گرمایش از کف به شمار می‌روند.

معایب سیستم گرمایش ساختمان از کف

 

مزایای گرمایش از کف

 

گرمایش از کف در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارد می‌تواند معایب و ایرادات مختلفی نیز داشته باشد که مهم‌ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  •       در این سیستم و برای جلوگیری از انتقال گرما به طبقات پایین‌تر نیاز به عایق‌کاری بیشتر در کف ساختمان است.
  •       این سیستم می‌تواند باعث افزایش وزن کف ساختمان شود
  •       تعمیرات و تغییرات در این سیستم به دلیل توکار بودن آن کار مشکلی است و در صورت بروز مشکلی مانند نشتی آب می‌تواند هزینه‌های زیادی داشته باشد.
  •       هزینه‌های اولیه این سیستم در مقایسه با سایر سیستم‌های گرمایش بیشتر است
  •       رسیدن به دمای ایدئال در این سیستم مقداری زمان‌بر خواهد بود و ممکن است ساعت‌های طول بکشد.

 عوامل مؤثر در هزینه گرمایش از کف

هرچند که تجهیزات اولیه گرمایش از کف می‌تواند هزینه‌های بیشتری به همراه داشته باشد اما در حقیقت این سیستم گرمایشی در بلندمدت بسیار به‌صرفه‌تر از سایر روش‌ها است. ازجمله مهم‌ترین عوامل مؤثر در هزینه‌های گرمایش از کف می‌توان به نوع عایق مورد استفاده و ضخامت آن، نوع لوله‌های مورد استفاده و برند و قیمت آن‌‌ها، نوع و جنس و کیفیت تجهیزات مصرفی، موقعیت ساختمان، نوع ترموستات، نوع شیر کلکتور (دستی یا برقی) و… اشاره کرد. در یک مطلب دیگر از وینوپلاستیک به بررسی مزایای لوله‌های pvc نسبت به لوله‌های فلزی پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات مفیدی در اختیار افراد قرار بدهد.

روش‌های پیاده سازی سیستم گرمایش از کف ساختمان

برای پیاده کردن سیستم گرمایش ساختمان از کف می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد که شامل سه روش اصلی سیستم گرمایش از کف با آب گرم، سیستم گرمایش از کف با جریان الکتریسیته و سیستم گرمایش از کف با هوای گرم هستند. برای اجرای این سیستم ابتدا باید محل کلکتور انتخاب شود، در مرحله دوم عایق‌کاری و زیرسازی انجام شود، در مرحله سوم لوله‌کشی انجام شده و در مرحله پایانی بتن‌ریزی و اجرای کف‌پوش انجام شود. در مقاله‌ای تحت عنوان لوله مانیسمان چیست؟ به بررسی لوله‌های مانیسمان یا بدون جوش پرداخته شده که مطالعه آن نیز خالی از لطف نخواهد بود.

جمع‌بندی نهایی

سیستم گرمایش از کف یکی از روش‌های مدرن و جدید گرمایش ساختمان است که در مقایسه با سایر سیستم‌های گرمایشی مزایا و فواید مختلفی همچون صرفه‌جویی در انرژی، افزایش فضای مفید ساختمان، آسایش بیشتر ساکنین، وزن کمتر سازه و … دارد درحالی که می‌تواند معایبی همچون تعمیرات سخت و هزینه‌بر، زمان‌بر بودن پیش‌گرمایش، نیاز به عایق‌کاری بیشتر و … نیز داشته باشد.

جدیدترین مقالات

بهترین لوله آب برای ساختمان

بهترین لوله آب برای ساختمان کدام است؟

لوله‌ها از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که به منظور انتقال سیالات مختلف از نقطه‌ای به نقطه دیگر و یا محافظت …

تفاوت لوله خم سرد و گرم

تفاوت لوله خم سرد و گرم چیست؟

لوله‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها محافظت از کابل‌ها و سیم‌های برق و … است. …

Sdr لوله پلی اتیلن

مفهوم Sdr لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله‌های پلی‌ اتیلن یکی از انواع لوله‌های پلیمری هستند که به دلیل ویژگی‌های همچون انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر مواد …

رفع نشتی ناودان

نحوه رفع نشتی ناودان

آب و رطوبت به عنوان دشمن اصلی مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در بلندمدت باعث پوسیدگی، خوردگی و خسارت‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *