وینو پلاستیک
LANGUAGE

لوله فلکسیبل یا فلکسی بل

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

امروزه سیم‌کشی برق و مخابرات در پروژه‌های صنعتی و غیر صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشت. یکی از مهم‌ترین نکات در سیم‌کشی برق محافظت از سیم‌ها در برابر عوامل مختلفی همچون ضربه، فشار، رطوبت، گردوغبار و … است و به همین دلیل می‌توان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد. یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات محافظتی سیم‌ها و کابل‌ها، لوله‌های فلکسیبل هستند که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند و از ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی برخوردارند. البته این لوله‌ها علاوه بر محافظت از سیم برق می‌توانند در سیستم‌های تهویه و … نیز به کار بروند. در ادامه این مطلب از وینوپلاستیک به بررسی لوله فلکسیبل، انواع آن و مزایایی که دارند پرداخته خواهد شد.

لوله فلکسیبل چیست؟

لوله‌های فلکسیبل (flexible) در اصل به نوعی از لوله‌ها گفته می‌شوند که به واسطه طراحی و ساختار ویژه‌ای که دارند از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار بوده و وزن کمی دارند. این لوله‌ها می‌توانند به عنوان لوله برق و یک روکش محافظتی عالی برای انواع سیم‌ها و کابل‌ها استفاده شوند هرچند که در ابعاد بزرگ هم می‌توانند در سیستم‌های تهویه‌ای و… به کار بروند. لوله‌های flexible را با نام‌های دیگری همچون لوله خرطومی فلزی نیز می‌شناسند.

لوله فلکسی بل

انواع لوله‌های فلکسیبل

لوله‌های فلکسیبل همانند انواع لوله‌های دیگر می‌توانند بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی دسته‌بندی شوند اما به صورت کلی به دو دسته اصلی لوله‌های فلکسیبل روکش‌دار و لوله‌های فلکسیبل بدون روکش تقسیم می‌شوند.

  • لوله‌های روکش‌دار از روکش پلاستیکی PVC برخوردار بوده و می‌توانند کاربردهای متعددی همچون نصب دوربین‌های مداربسته داشته باشند. این لوله‌ها در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بالایی دارند و می‌توانند برای سیم‌کشی‌های توکار و زیرزمین به کار بروند.
  • لوله‌های بدون روکش نیز نوعی لوله معمولی هستند که در مقایسه با لوله‌های روکش‌دار مقاومت کمتری در برابر رطوبت و … دارند و معمولاً برای محیط‌های داخلی استفاده می‌شوند.

لوله‌های فلکسیبل از نظر جنس نیز می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند و رایج‌ترین آن‌ها شامل لوله‌های پلاستیکی، لوله‌های فلزی و گالوانیزه، لوله‌های آلومینیومی و … هستند. از نظر سایز و اندازه نیز این لوله‌ها همانند انواع لوله و اتصالات upvc و … می‌توانند تنوع بالایی داشته باشند و در سایزهای استاندارد 11، 13، 16، 21، 25، 29، 36، 42، 48 میلی‌متر موجود باشند.

مزایا و معایب لوله‌های فلکسیبل

لوله فلکسیبل همانند انواع لوله‌های دیگر می‌تواند مزیت‌ها و معایب خاص خود را داشته باشند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این لوله‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • این لوله‌ها از نرمی و انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هستند و به راحتی تغییر شکل می‌دهند.
  • این لوله‌ها از وزن کمی برخوردار بوده و می‌توانند در برابر ارتعاشات مقاومت بالایی داشته باشند.
  • در برابر عواملی مختلفی همچون رطوبت، خوردگی، زنگ‌زدگی، مواد اسیدی و قلیایی و … مقاومت بالایی دارند.
  • این لوله‌ها از طول عمر بالایی برخوردارند
  • نصب و اجرای این لوله‌ها کار بسیار راحتی است.
  • بسیاری از لوله‌های فلکسیبل مانند لوله‌های شیاردار نسوز می‌توانند مقاومت دمایی بسیار زیادی (از 30- تا 150+ درجه سانتی گراد) داشته باشند.
  • این لوله‌ها از نظر طرح، رنگ، جنس، سایز و ابعاد، ضخامت و … تنوع بالایی دارند.

این لوله‌ها در کنار تمامی مزیت‌هایی که دارند می‌توانند ایرادات و معایبی جزئی نیز داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها نیاز به نگه‌دارنده برای داشتن ثبات، مقاومت پایین در برابر آتش خصوصاً در لوله‌های پلاستیکی و … هستند. در مقاله دیگری از سایت وینوپلاستیک با عنوان شیر فشار شکن به بررسی و معرفی شیرهای فشارشکن، کاربردها و مزیت‌های آن‌ها پرداخته شده است.

لوله فلاکسیبل

کاربردهای لوله فلکسیبل

با توجه به آنکه لوله‌های فلکسیبل انواع مختلفی دارند می‌توانند کاربردهای متفاوتی نیز داشته باشند. از مهم‌ترین کاربردهای این لوله‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • استفاده در سیستم‌های دمنده و مکنده در تهویه مطبوع
  • استفاده در صنایع چوب برای جمع‌آوری غبار و ذرات چوب
  • استفاده در آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و …
  • استفاده برای انتقال مواد
  • استفاده در صنعت لوازم‌خانگی
  • استفاده در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی
  • استفاده در سیستم‌های سیم‌کشی برق و مخابرات و …

قیمت لوله فلکسیبل

از آنجایی که لوله‌های فلکسیبل تنوع و تعدد بالایی دارند نمی‌توان قیمت مقطوع و مشخصی برای آن‌ها عنوان کرد. از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی که می‌توانند بر روی قیمت لوله‌های فلکسیبل تأثیر داشته باشند می‌توان به مواردی همچون نوع و جنس لوله، روکش‌دار بودن یا بدون روکش بودن لوله، ابعاد و اندازه‌های لوله، استانداردهای تولید و مدت زمان گارانتی، نوع طراحی و ساختار لوله، برند و شرکت تولیدکننده لوله، کاربردهای لوله و ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن و … اشاره کرد. در مقاله دیگری از سایت وینوپلاستیک تحت عنوان عایق لوله چیست به معرفی و بررسی عایق لوله پرداخته شده که می‌تواند اطلاعات دقیقی در اختیار خواننده قرار بدهد.

انواع لوله فلکسی بل

جمع‌بندی نهایی

لوله فلکسیبل یکی از انواع لوله‌ها است که از انعطاف و نرمی بالایی برخوردار بوده و وزن کمی دارد. این لوله می‌تواند کاربردهای مختلفی همچون محافظت از سیم‌های کابل برق و مخابرات و … داشته باشد و در ابعاد بزرگ‌تر نیز در سیستم‌های تهویه و … به کار می‌رود. این لوله‌ها از مواد مختلفی همچون فلزات، پلیمرها و پلاستیک‌ها تولید شده و انواع مختلفی از نظر کاربرد، اندازه و سایز و … دارند.

جدیدترین مقالات

گرفتن انشعاب از لوله پلیکا

انشعابگیر چیست؛ انواع انشعاب گیر لوله پلیکا و فاضلاب و کاربرد آن

همزمان با پیشرفت علوم و تکنولوژی‌های مختلف صنعت آب و فاضلاب نیز توسعه قابل توجهی داشته است و امروزه در …

تعمیر شکستگی لوله پلیکا

برای تعمیر شکستگی لوله پلیکا چه راهکارهایی وجود دارد؟

لوله‌ها ازجمله تجهیزات کاربردی هستند که در بسیاری از صنایع مورد استفاده بوده و می‎توانند از نظر جنس، سایز، ضخامت، …

لوله‌ های درزدار با درز طولی - بررسی، کاربرد

لوله‌ های درزدار با درز طولی – بررسی، کاربرد

لوله‌ها از جمله تجهیزاتی هستند که بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون جنس، سایز، ضخامت، کاربرد و … دسته‌بندی می‌شوند. از …

9 تفاوت اساسی لوله مانیسمان بدون درز و درزدار

9 تفاوت اساسی لوله مانیسمان بدون درز و درزدار

لوله‌ها در اصل استوانه‌هایی توخالی هستند که معمولا دارای سطح مقطع دایره‌ای بوده و برای انتقال سیالات مختلف از نقطه‌ای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *