LANGUAGE

لوله گالوانیزه چیست؟

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

لوله‌ها دارای انواع مختلفی هستند و به واسطه های کاربردهای متعددی که دارند در صنایع مختلفی استفاده می‌شوند. لوله های گالوانیزه از جمله پر مصرف ترین انواع لوله ها هستند که کاربردهای متعددی در صنایع مختلفی همچون کشاورزی، ساختمان سازی، آب و فاضلاب، برق و مخابرات و … دارند. لوله های گالوانیزه همانند سایر انواع لوله ها وظیفه انتقال مایعات، گازها و … را بر عهده دارد و می تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند. در ادامه مطلب به سوال لوله گالوانیزه چیست پاسخ می‌دهیم و به آشنایی بیشتر با انواع لوله گالوانیزه می‌پردازیم.

آشنایی با لوله گالوانیزه

هرچند که امروزه لوله های PVC و پلی اتیلنی در بسیاری از صنایع کاربردهای متعدد و زیادی دارند اما هنوز لوله های فلزی از پرمصرف ترین لوله ها در بسیاری از صنایع به عنوان لوله آب و … می باشند. لوله های فلزی اگرچه مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و ضربه دارند اما در برابر رطوبت، اکسید شدن و خوردگی ضعیف هستند. برای محافظت این لوله ها از خوردگی و اکسید شدن یک لایه از جنس روی کشیده می شود.

لوله هایی که عمل گالوانیزاسیون بر روی آنها انجام می شود و یک لایه پوششی از روی بر آنها کشیده می شود لوله گالوانیزه نامیده می شوند. به صورت کلی می توان بر اساس فاکتورهای مختلفی لوله های گالوانیزه را تقسیم کرد. این لوله ها از نظر وزن به سه دسته لوله های سبک، لوله های متوسط و لوله های سنگین تقسیم می شوند. از نظر جنس نیز لوله ها به دو دسته تقسیم می شوند:

لوله ‌آهنی گالوانیزه

این لوله ها معمولا در رنگ های تیره و خاکستری تولید می شوند و از جنس آهن سفید نورد شده می باشند که درزهای موجود در آن توسط دستگاه های درزجوش به هم جوش داده شده اند. لوله های گالوانیزه آهنی با نام لوله های با درز نیز شناخته می شوند.

لوله فولادی گالوانیزه

این لوله ها دارای وزن کمتری نسبت به لوله های گالوانیزه آهنی هستند و بیشتر برای لوله کشی سیستم تهویه مورد استفاده قرار می گیرند. جنس این لوله ها از فولاد نرم است و در برابر آب مقاومت بالایی دارند هر چقدر که بیشتر در مجاورت آب قرار بگیرند سخت تر می شوند به همین دلیل از لوله و اتصالات گالوانیزه فولادی در لوله کشی های ساختمانی و … استفاده می شود اما در مجاورت مواد اسیدی همانند چدن عمل می کنند و ضعیف هستند.

انواع لوله گالوانیزه

انواع لوله گالوانیزه از نظر روش تولید

لوله های گالوانیزه علاوه بر وزن و مواد تشکیل دهنده از نظر روش تولید نیز می تواند به دو دسته اصلی تقسیم شوند که به شرح زیر می باشند:

لوله گالوانیزه سرد

در این روش برای تولید لوله های گالوانیزه از نمک روی استفاده می شود. در حقیقت نمک روی در داخل یک محلول آبی الکترولیز شده و سپس محصول اصلی تولید می شود. این لوله ها در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه می شوند و با استفاده از یک لایه روی سطح آنها پوشیده می شود. ظاهر لوله های گالوانیزه سرد کاملا براق و یکنواخت است. در حالی که لایه روی آن ضخامت کمی (حدود 20 میکرون) دارد. در صورت که این لایه خراشیده شود لایه های اصلی زیری به راحتی می توانند دچار اکسیدشدگی و خوردگی قرار بگیرند.

در حقیقت می توان گفت که لوله های گالوانیزه سرد عمر کوتاه تری ( در بهترین شرایط 5 تا 8 سال) دارند، از مقاومت زیادی برخوردار نیستند و به راحتی دچار خراشیدگی و در نهایت خوردگی می شوند. لوله گالوانیزه سرد بیشتر در صنایع خودروسازی، قطعه سازی، بهداشت، پیچ و مهره و … کاربرد دارد.

لوله گرم گالوانیزه

لوله های گالوانیزه گرم که معمولا برای لوله برق در ساختمان ها استفاده می شود در دمای بسیار بالایی (460 درجه سانتی گراد) تولید می شوند. در این روش مولکول‌ های آهن و فلز روی با هم درگیر شده و فلز روی به درون آهن نفوذ می‌کند. همین موضوع باعث افزایش استحکام لوله و مقاومت بالای آن در برابر خوردگی می شود. این لوله ها می توانند تا 30 سال عمر کنند. با توجه به آنکه لایه گالوانیزه آن از ضخامت بالایی (40 تا 120 میکرون) برخوردار است به راحتی اکسید نمی شوند. این لوله ها معمولا به رنگ مات و کدر بود و سطح یکنواختی ندارند.

این لوله ها بیشتر برای محیط های باز استفاده می شوند و معمولا در صنعت مخابرات و برق کاربردهای متعددی دارند. همچنین به عنوان لوله فاضلاب ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا و معایب لوله های گالوانیزه

همانطور که گفته شد امروزه انواع لوله های مواد مختلفی تولید می شوند. هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارند. از جمله مهم ترین مزیت ها و معایب لوله های گالوانیزه می توان موارد زیر را عنوان نمود:

  • این لوله ها در صورت محافظت و استفاده صحیح می توانند بیش از 40 سال عمر داشته باشند.
  • گالوانیزه کردن لوله ها هزینه های کمتری در مقایسه با سایر روش های پوشش لوله دارد.
  • بازرسی این لوله ها کار ساده ای است و با چشم عادی نیز می توان به مشکلات آن پی برد.

حالا معایب لوله گالوانیزه چیست؟ از جمله معایب این لوله ها نیز می توان به مواردی همچون خوردگی و اکسید شدن آنها در صورت مجاورت دائمی با رطوبت و وارد شدن مواد غیر بهداشتی به خطوط آب خوردنی و آلوده کردن آن اشاره کرد. از این رو بهتر است که در صورت امکان از این لوله ها برای انتقال آب خوردنی استفاده نشود.

کاربرد لوله گالوانیزه چیست

کاربرد لوله گالوانیزه چیست

کاربرد لوله گالوانیزه چیست؟ همانطور که گفته شد لوله های گالوانیزه می توانند در صنایع مختلف و در بخش های متعددی به کار بروند. از جمله مهم ترین کاربردهای این لوله ها می توان به مواردی همچون تصفیه خانه ها، دکل های مخابراتی، کشاورزی، گارد ریل های جاده ای، تهویه ساختمان، آب و فاضلاب، گلخانه، حصار کشی، تیرهای برق، لوله استخری و … اشاره کرد. به صورت کلی می توان از این لوله های برای انتقال انواع مایعات، گاز و کابل های برق در موقعیت های مختلف استفاده کرد.

ویژگی های لوله گالوانیزه

این لوله ها همانند سایر انواع لوله ها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. مهم ترین آنها شامل موارد زیر هستند:

  • ضریب هیزن ویلیام لوله های گالوانیزه بر حسب اینچ است.
  • این لوله ها معمولا در طول های 6 متری تولید می شوند.
  • طول لوله های گالوانیزه عموما شش متر می باشد.
  • انواع اتصالات لوله گالوانیزه معمولا قفل، کمربند و برشن است.
  • این لوله های توسط دنده پیچی به هم متصل می شوند و توسط مواد مذاب آب بندی می شوند.
  • از قیمت بسیار خوبی در مقایسه با سایر انواع لوله ها برخوردار هستند.
  • قطر این لوله ها می تواند از 1 تا 8 اینچ متفاوت باشد.

قیمت لوله گالوانیزه

قیمت این لوله‌ها همانند سایر لوله ها و اتصالات به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. مهم ترین آن ها شامل موارد زیر هستند:

  • برند و شرکت سازنده لوله ها
  • نوع فرآیند گالوانیزاسیون لوله ها
  • ضخامت لوله
  • روش تولید لوله ها
  • آهنی یا فولادی بودن لوله
  • هزینه های حمل و نقل
  • متراژ مورد استفاده و …

حرف آخر

لوله گالوانیزه چیست؟ لوله های گالوانیزه در حقیقت لوله هایی از جنس آهن یا فولاد هستند که توسط یک لایه فلز روی پوشش داده شده و در صنایع مختلفی کاربرد دارند. این لوله ها از طول عمر بالایی برخوردارند و در انواع مختلفی تولید می شوند. با توجه به نوع دسته بندی این لوله ها می توان از آنها در صنعت های مختلفی همچون آب و فاضلاب، مخابرات، کشاورزی، برق، ساختمان سازی و … استفاده کرد.

جدیدترین مقالات

بهترین لوله آب برای ساختمان

بهترین لوله آب برای ساختمان کدام است؟

لوله‌ها از جمله کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که به منظور انتقال سیالات مختلف از نقطه‌ای به نقطه دیگر و یا محافظت …

تفاوت لوله خم سرد و گرم

تفاوت لوله خم سرد و گرم چیست؟

لوله‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها محافظت از کابل‌ها و سیم‌های برق و … است. …

Sdr لوله پلی اتیلن

مفهوم Sdr لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله‌های پلی‌ اتیلن یکی از انواع لوله‌های پلیمری هستند که به دلیل ویژگی‌های همچون انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر مواد …

رفع نشتی ناودان

نحوه رفع نشتی ناودان

آب و رطوبت به عنوان دشمن اصلی مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در بلندمدت باعث پوسیدگی، خوردگی و خسارت‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *