LANGUAGE

آموزش طرز بستن اتصالات زیر سینک ظرفشویی

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

گرفتگی لوله‌های سینک ظرفشویی از مشکلات رایج ساختمان‌ها و آپارتمان‌ها است. این وضعیت ممکن است شما را وادار کند که خودتان زودتر اقدام کنید؛ و برای رفع گرفتگی لوله سینک ظرف‌شویی، مجبور شوید که اتصالات لوله را باز کنید. حتی امکان دارد به تعویض و باز کردن و بستن لوله و سیفون زیر سینک ظرفشویی هم بپردازید. در این میان آنچه اهمیت دارد، باز کردن و البته آشنایی با طرز صحیح بستن لوله زیر ظرفشویی است.

همچنین طریقه بستن اتصالات، درزگیری و آب‌بندی سینک و لوله‌های آن، قسمت‌های مهم دیگری از کار هستند. اگر اطلاعات کافی درباره نحوه بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی نداشته باشید؛ با اقدام عجولانه و بدون رعایت نکات لازم، بعدا با مشکل‌های متعدد و جدی مانند نشتی لوله‌ها مواجه خواهید شد. در این صورت شاید بهتر است خودتان اینکار را نکنید و به متخصص واگذار کنید. بستن لوله زیر سینک و مسائل جانبی آن، از آن دسته کارهایی است که اکثر افراد جزئیات آن را به‌خوبی نمی‌دانند؛ و به همین سبب، هم‌زمان با انجام آن، به مشکل بر می‌خورند. در این مقاله تلاش کرده‌ایم موضوع را به صورت دسته‌بندی کردن مراحل انجام کار و به زبان ساده شرح دهیم.

بستن لوله زیر ظرفشویی و اتصالات زیر سینک

بسیاری از افراد پس از باز کردن انواع لوله های زیر سینک ظرفشویی نمی‌توانند مجددا آن را ببندند. برای اطلاع از نحوه بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی به‌صورت اصولی، باید تمام مراحل توصیه شده برای کار را به دقت انجام دهید. اگر از لوله و اتصالات آن شناخت کافی داشته و نحوه اتصال صحیح لوله‌ها را بدانید؛ قادر خواهید شد که تعمیر، بازکردن و بستن لوله فاضلاب زیر سینک را به‌درستی انجام دهید.

لوله، اتصالات و اجزا زیر ظرف‌شویی

لوله، اتصالات و اجزا زیر ظرف‌شویی

لوله و اتصالات زیر سینک ظرفشویی تنوع بالا و مدل‌های مختلفی دارند، همه این مدل‌های موجود دارای کاربردهای یکسان و معمولا از جنس گالوانیزه هستند. لوله و اتصالات مذکور از وارد شدن بوی بد فاضلاب به محیط جلوگیری می‌کنند؛ و از ورود حشرات داخل فاضلاب به خانه نیز ممانعت می‌کنند. سیفون‌های زیر سینک به دو صورت روکار و توکار کار با مدل‌های تک‌لگنه و دو لگنه در بازار موجود و در ساختمان به‌کار می‌روند.

منظور از تک لگنه بودن یعنی سینک دارای یک کاسه است؛ و در مدل‌های دو لگنه دارای دوکاسه است. اتصالات زیر سینک ظرفشویی و نصب و تعمیر آنها یکسان است. بنابراین فقط تفاوت‌های اندکی در مراحل کار وجود دارند. 

مراحل بستن لوله زیر ظرفشویی

در روند کار نصب و تعمیر انواع لوله های زیر سینک ظرفشویی، مهم‌ترین بخش اتصال لوله‌ها به یکدیگر است. برای اینکه بدانید لوله زیر سینک را چگونه متصل کنید؛ لازم است که اتصالات زیر سینک را بشناسید و شیوه وصل کردن و جدا کردن آنها را بلد باشید. بستن لوله زیر سینک ظرفشویی، در مواقعی مانند تغییر دکوراسیون آشپزخانه، یا نیاز به تعمیر پیدا کردن سینک ضروری است. برای اینکه بعد از نصب و بستن لوله زیر ظرفشویی، دچار مشکل نشوید و با مواردی مانند چکه کردن آب و گرفتگی لوله مواجه نشوید؛ باید مراحل کار را درست طی کنید و به ابزار مناسب کار دسترسی داشته باشید.

برای بستن لوله زیر ظرفشویی، نیاز به یک برنامه با مراحل مشخص و درست دارید. ابتدا باید نقشه بستن لوله‌ها را تهیه کنید، که کاری ساده است و طرح پیچیده‌ای ندارد. این کار شامل محاسبه تعداد لوله‌ها، اندازه میان سیفون‌های سینک، تعیین تعداد مهره‌ها و مواردی از این دست است. در ادامه به این موارد می‌پردازیم.

آشنایی با اتصالات و نحوه بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی

اتصالات زیر سینک ظرفشویی، برای همه سینک ها یکسان نیست و در بعضی انواع، قدری متفاوت هستند. ولی لازم به ذکر است که از یک جنس لوله و یک نوع اتصال برای وصل کردن این لوله‌ها به هم استفاده می‌شود. استفاده از لوله پلیکا نیز رایج است. اگر اتصالات لوله‌ها را بشناسید؛ و دستور عمل بستن لوله زیر ظرفشویی را بصورت کلی بدانید، می‌توانید این کار را انجام دهید.

مهره پلاستیکی و واشر

این مهره‌ها دو طرفه هستند و در طرف داخلی آنها، شیارهای ویژه محکم کردن و پیچ شدن آنها وجود دارد. برای بستن لوله زیر سینک ظرفشویی، این مهره‌ها را که از جنس پلاستیک هستند؛ از سمت صاف لوله، طوری داخل آن باید قرار دهید که برآمدگی سر لوله، داخل مهره قرار گیرند.

داخل هر مهره باید یک واشر به اندازه خودش باشد. متصل کردن لوله‌ها از طرفی که برآمدگی ندارند؛ با نحوه صحیح بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی مرتبط است. هر لوله دارای دو مهره در بالا و پایین خود است. یک طرف لوله برآمدگی دارد و طرف دیگر لوله صاف است. برای قرار دادن مهره پلاستیکی در طرف صاف لوله، باید داخل مهره را به سمت بیرون لوله قرار دهید؛ و بعد واشرهای کوچکی که مخصوص این کار بوده و شبیه قیف هستند و یک طرف آنها بزرگ‌تر است را وارد لوله کنید.

بستن سیفون زیر سینک ظرفشویی

برای نصب لوله ظرفشویی، لوله‌هایی که یک سر آنها دارای برجستگی است را باید به سیفون کوچک زیر سینک متصل کنید. برای این اتصال، به‌صورت غالب از مهره‌های دوطرفه استفاده می‌شود. برای بستن سیفون زیر سینک ظرفشویی هم با توجه به اهمیت این بخش کار در بهداشت محیط زندگی و ارتباط آن با سیستم فاضلاب، لازم است مراحلی خاص را به دقت و با ترتیب زیر، انجام دهید:

  1. برای بستن سیفون زیر ظرفشویی، ابتدا باید واشرها را در انتهای خروجی سینک قرار دهید و بعد از آن سراغ بستن سیفون بروید.
  2. واشرهای لاستیکی را که بزرگ هستند، بر روی لبه این سیفون‌ها که کوچک‌تر از آنها هستند، قرار دهید.
  3. با کمک یک پیچ بزرگ از داخل سینک، توری و سیفون‌ها را به یکدیگر متصل کنید.
  4. برای انجام صحیح کار بستن لوله فاضلاب زیر سینک لوله‌ها را به سیفون‌ها متصل کنید. این لوله‌ها از نوع خرطومی هستند.
  5. یک سر لوله خرطومی که دارای برجستگی است را با کمک مهره‌های پلاستیکی مخصوص این کار به خروجی سیفون اصلی وصل کنید.
  6. سر دیگر لوله خرطومی باید به فاضلاب اصلی ساختمان متصل شود تا خروجی مناسب ایجاد شود.
  7. طرف دیگر لوله‌ها که صاف است را به سه‌راهی متصل کنید.
  8. در پایان نوبت وصل کردن سیفون اصلی است.
  9. سیفون اصلی مانع پخش وسیع بوی نامطبوع و ورود حشرات موذی به داخل سینک و خانه می‌شود؛ و اتصال آن از مراحل مهم بستن لوله زیر ظرفشویی است.
  10. به یاد داشته باشید که در تمام مراحل نباید هنگام بستن لوله‌ها ترک ایجاد شود، چون منجر به چکه آب و خرابی خواهد شد.

بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی

بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی

برای بستن لوله های زیر سینک ظرفشویی به صورت اصولی و دقیق، کافی است که تمام مراحل توصیه شده برای این کار را به دقت اجرا کنید.

دسته‌بندی و چک کردن ابزار لازم برای کار

در ابتدا برای آماده شدن وسایل مورد نیاز کار و اطمینان از کامل بودن ابزار کار، تمام واشرها و لوله‌ها را برای اقدام به بستن لوله زیر ظرفشویی کنار هم قرار دهید. به این صورت که واشرها کنار هم، لوله‌ها کنار هم و…، تا در زمان انجام کار دقیقا بدانید چه چیزهایی دارید؛ و درهنگام بستن لوله فاضلاب ظرفشویی، به دنبال واشر یا لوله مورد نیاز خود نباشید.

ضرورت توجه به سمت و سوی مناسب اتصال لوله‌ها

همان‌طور که مبسوط شرح داده شد؛ لوله را از طرف صاف آن که برآمدگی ندارد و از طرف دیگری که دارای برآمدگی است، با واشرهای خاص و با دقت به محل مناسب آن باید نصب کنید.

ضرورت توجه به شیوه قرار گرفتن مهره‌های دو طرف لوله

برای قرار دادن مهره پلاستیکی در طرف صاف لوله، ابتدا داخل مهره را به سمت بیرون لوله قرار دهید؛ و بعد واشرهای کوچک‌تری که کمی هم شبیه قیف هستند و یک طرف آنها بزرگتر است را وارد لوله کنید. به این صورت که طرف بزرگ‌تر و ضخیم‌تر واشر به سمت داخل مهره باشد.

استفاده از توری برای بستن لوله زیر ظرفشویی

برای بستن لوله زیر سینک ظرفشویی، پس از تهیه نقشه ابتدایی و مراحل کار، باید توری مخصوص را در سوراخ‌های لگن سینک بگذارید. این توری‌ها، از نوع مشبک و فلزی هستند؛ و برای جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها استفاده می‌شوند.

اتصال به لوله فاضلاب

مرحله آخر در کار بستن لوله زیر ظرفشویی، اتصال این مجموعه به لوله فاضلاب است. طریقه نصب لوله فاضلاب سینک ظرفشویی به این صورت است که کل این مجموعه که درباره آن توضیح داده شد، به لوله فاضلاب وصل می‌شود. در مرحله نصب به لوله فاضلاب، نیاز به اتصالی است که از مهره‌های دوطرفه برای آن استفاده می‌شود؛ تا لوله خارج شده از مجموعه لوله‌های نصب شده زیر سینک به لوله فاضلاب کاملا محکم متصل شده و به‌خوبی آب‌بندی شود.

نحوه بستن سیفون برای سینک دوقلو

نحوه بستن سیفون برای سینک دوقلو

سینک ظرفشویی دو لگنه یا دوقلو، از محبوب‌ترین انواع سینک آشپزخانه و بسیار جادار است. البته هنگامی که بخواهید ظرفشویی خود را نصب کنید یا لوله‌کشی زیر آن را تعویض کنید؛ ممکن است به دلیل قطعات نسبتا زیاد آن با مشکلاتی مواجه شوید. در این صورت یا باید مراحل نصب آن را دقیق بیاموزید و اجرا کنید؛ یا از متخصصین این کار کمک بگیرید تا در نهایت منجر به خرابی نتیجه کار خصوصا مرحله نصب به فاضلاب اصلی، نشود.

مراحل را باید به‌صورت کامل، از نحوه باز کردن، بستن و نصب سیفون، شیر و لوله‌های ظرفشویی دو لگنه بلد باشید. هدف در حقیقت آسان کردن فرآیند لوله‌کشی و نصب تجهیزات زیر ظرفشویی است در حالتی که بخواهید خودتان بدون نیاز به کمک تخصصی این کار را انجام دهید. بستن اتصالات زیر سینک ظرفشویی مهارتی است که می‌توان به‌راحتی یاد گرفت. در ادامه طرز بستن اتصالات زیر سینک ظرفشویی دوقلو را مرور کرده‌ایم؛ که البته تفاوت خاصی با نوع تک لگنه ندارد. اما توجه به جزئیات برای انجام کار، به هرحال ضروری و لازم است.

  1. ابتدا باید از قطع جریان آب مطمئن باشید. برای این کار شیر قطع آب را ببندید؛ یا در صورت وجود شیر اصلی در سیستم آب خانه، آن را ببندید.
  2. قطعات لوله و اتصالات را آماده کنید. این قطعات و اتصالات لازم برای کار، شامل لوله‌ها، مهره‌ها، بست‌ها و موارد دیگر هستند. باید مطمئن شوید که همگی درست و سالم هستند؛ و هیچ خراش یا خرابی در آنها وجود ندارد.
  3. چون اتصالات لوله بستگی به ساختار سیستم ظرفشویی شما دارد. ممکن است برای بستن لوله سینک ظرفشویی از نوع دوقلو، نیاز به اتصالات بیشتری باشد.
  4. در هر مرحله، لوله‌ها را ابتدا متصل کنید؛ و از بست زدن محکم آنها با تست کردن، اطمینان حاصل کنید.
  5. برای بستن لوله های زیر ظرفشویی سینک دوقلو دو عدد توری مشبک را بردارید و از داخل لگن سینک بر روی سوراخ‌هایی لگن قرار دهید.
  6. دقت کنید که در زیر این توری‌ها و شبکه‌های استیل داخل سینک نباید چیزی قرار بگیرد. برای بستن لوله فاضلاب سینک ظرفشویی باید مستقیما این توری‌ها روی سینک قرار داشته باشند.
  7. پس از بستن تمام اتصالات، شیر آب را به آرامی باز کنید؛ و بررسی کنید که هیچ نشتی وجود نداشته باشد.

جمع بندی

به‌طورکلی شیوه بستن لوله سینک ظرفشویی در انواع مختلف با هم شباهت دارد؛ و برای برندهای مختلف معمولا یکسان است. فقط در بعضی از جزئیات مانند بستن اتصالات و نوع و تعداد اتصالات و توری‌ها، مثلا در سینک تک لگنه و دو لگنه، ممکن است تفاوت‌های جزئی وجود داشته باشد. ابزار و وسایل لازم برای انجام کار در مراحل بستن لوله زیر سینک ظرفشویی و نصب سیفون آن، همچنین اتصال به فاضلاب اصلی و خروجی اصلی، بر اساس نوع سینک و مدل آن تهیه می‌شوند.

در تمام طول انجام کار، از ابتدا و در هر مرحله، ضرورت دارد با توجه به نقشه، لوله‌ها را به‌هم متصل کنید. هنگام نصب لوله سینک ظرفشویی لازم است به این موضوع دقیقا توجه کنید که لوله‌های زیر سینک ظرفشویی، از جنس پلاستیکی هستند. این نوع لوله‌ها را به وسیله مهره‌های مخصوصی لازم است که به یکدیگر وصل کنید. می‌توانید از پیچ گوشتی‌های خاصی که برای بستن پیچ‌ها موجود هستند هم استفاده کنید.

هنگام بستن اتصالات زیر سینک ظرفشویی، به‌کار گرفتن تمام توان و دقت در انجام کار و استفاده از ابزارهای مناسب حائز اهمیت است. مهره‌های دوطرفه که دارای رزوه‌ها و شیارهایی مخصوص برای محکم کردن لوله‌ها هستند؛ از موارد مهم دیگر است. چون در هنگام بستن لوله‌ها، طرف برآمده لوله در درون این مهره‌ها قرار گرفته و به لوله دیگر متصل می‌شود. از این‌رو جنس و کیفیت و مقاوم بودن این مهره‌ها و واشر هایی که برای بستن این لوله‌ها و آب‌بندی مطلوب استفاده می‌شوند؛ باید مورد توجه کافی قرار بگیرد.

جدیدترین مقالات

تفاوت لوله خم سرد و گرم

تفاوت لوله خم سرد و گرم چیست؟

لوله‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها محافظت از کابل‌ها و سیم‌های برق و … است. …

Sdr لوله پلی اتیلن

مفهوم Sdr لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله‌های پلی‌ اتیلن یکی از انواع لوله‌های پلیمری هستند که به دلیل ویژگی‌های همچون انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر مواد …

رفع نشتی ناودان

نحوه رفع نشتی ناودان

آب و رطوبت به عنوان دشمن اصلی مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در بلندمدت باعث پوسیدگی، خوردگی و خسارت‌های …

بازار لوله و اتصالات

بازار لوله و اتصالات تهران کجاست؟

لوله و اتصالات از جمله کاربردی‌ترین متریال های مورد استفاده در تمامی پروژه‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی مانند ساختمان‌سازی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *