LANGUAGE

صنعت پلاستیک در دوران کرونا و پسا کرونا

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

پرسش و پاسخ  با جناب آقای مهندس مجید غیاثی مدیرعامل شرکت وینوپلاستیک

– به نظر شما بیماری کرونا بر کدام حوزه از صنعت پلاستیک بیشترین اثرگذاری منفی را نشان داده است؟

اینجا دو مسئله مطرح می ­شود، یکی اثر کرونا بر روی بازار جهانی و دیگری تأثیر آن بر بازار داخلی. در بازار جهانی ابتدا در بدو امر بدلیل تعطیلی های گسترده و کم شدن میزان تقاضا، قیمت­ ها در تمامی حوزه­ ها بویژه در صنعت پتروشیمی روند نزولی را داشته به نحوی که پایین ترین حد قیمت فروش مواد اولیه در یک قرن اخیر را داشتند، بعنوان مثال پی وی سی به قیمت 500 دلار در هر تن رسید که رکورد بی ­سابقه ­ای را به ثبت رساند.

باتوجه به گستردگی صنعت پلاستیک، صحبت کردن درباره آن سهل و آسان نمی باشد. در واقع اثر پاندومیک برای برخی مشاغلش یا رشته هایش بسیار خوب، برای برخی علی السویه (یعنی فرقی نکرده) و برای برخی دیگر بد بوده است. برای مثال درست در همین دوران کرونا بعضی صنایع پلاستیک نظیر تولیدکنندگان ظروف بهداشتی و ضدعفونی کننده ­ها، روند افزایشی در تولیدشان داشتند. اما واحدهایی که سفره­ های پلاستیکی تولید می ­کردند زیاد برایشان فرقی نکرد چرا؟ چون مصرف این قبیل تولیدات، ارتباط چندانی با کرونا ندارد، کارخانجاتی که تولیدات پروژه ­ای داشتند و مصرف این تولیدات بصورت عادی بود، خیلی متضرر شدند، واحدهایی مثال ما که لوله و اتصالات تولید می­ کنند طبیعتاً وقتی دولت تعطیل می­ کند، پروژه هم تعطیل خواهد شد و بر روی فروش تأثیر می­ گذارد. بنابراین نمی ­توان صراحتاً گفت کرونا برای صنعت پلاستیک خوب بوده یا بد؟

تاثیر منفی کرونا

 – پس کرونا روی راندمان تولید شما تاثیر منفی داشته؟

در ابتدای امر و باتوجه به ناشناخته بودن این بیماری واحد تولیدی ما بمنظور حفظ سلامت کارکنان خود در اسفندماه 98، با 50 درصد راندمان به تولید ادامه داد. در فروردین ماه باتوجه به تعطیلات نوروزی و ابلاغیه ستاد ملی کرونا تقریباً تعطیل بودیم که این امر تأثیر مستقیمی بر روی بازار و به دنبال آن بر میزان فروش شرکت داشت. اما در اواخر اردیبهشت و عادی شدن روند قرنطینه راندمان تولید و فروش افزایش یافت تا اینکه در سه هفته اخیر هم زمان با اوج­گیری مجدد شیوع کرونا، انتخابات آمریکا و پایین آمدن قیمت دلار، میزان فروش روند کاهشی را نشان داد.

– در رابطه با شرایط تحریم ها که قبل از کرونا وجود داشت، آیا کوید 19 روی صادرات محصولات ایرانی اثر داشته؟

هر تولید کننده یا هر صادرکننده­ای چه خودش بصورت مستقیم مواد اولیه را وارد کند و چه از شرکت ­های بازرگانی تهیه کند. با توجه به محدود شدن منابع مالی (ارز) در اثر تحریم­ ها و همچنین با شیوع بیماری کرونا و همه گیر شدن آن، کشورهای همسایه نظیر افغانستان، امارات، عراق، ترکیه مرزهای خود را با ایران بستند. و در نتیجه واردات و صادرات به مشکل برخورد، طبیعتاً مواد کمیاب و گران شد و بر روی صادرات هم تأثیر خود را نشان داد. در صادرات بحث رقابت مطرح است، به همین دلیل شما نمی­توانید محصولات را با هر قیمتی به فروش برسانید. پس وقتی شما صادرکننده هستید و با هر قیمتی هم نمی توانید مواد اولیه تهیه کنید، در بحث صادرات هم به مشکل برخورد خواهید کرد.

لوله آب وینو پلاستیک بهترین لوله برای سازه های شماست.

– با توجه به اینکه شما عضو اتاق بازرگانی البرز می­ باشید، آیا این نهاد خدمات یا راهکاری را برای صنایع تولیدی استان البرز بمنظور مقابله با کرونا ارائه داده است؟

اتاق بازرگانی البرز بعنوان یک هماهنگ کننده بین واحدها برای رعایت پروتکل­ های بهداشتی و همچنین کمک به مردم در تهیه مواد ضدعفونی کننده و ماسک در این دوران پاندومیک فعالیت داشته است. اتاق البرز متشکل از 15 نفر هیأت نمایندگان بوده که هرکدام از این افراد صاحبان صنایع مختلفی می ­باشند که برای اینکه کرونا کمترین لطمه را بزند، طبیعتاً افکاری داشتند و در واحدهایشان اجرا هم کردند. رویکرد انجام شده باعث شد تا به شرکت­ های دیگر در استان هم بسط پیدا نماید. اما اینکه ما فکر کنیم اتاق بازرگانی چه در استان البرز و چه در بقیه استان ­ها مستقیماً راجع به کرونا راه حل بیاندیشند، نه وجود نداشته. چرا که همه گیری و شیوع این بیماری مسئله پزشکی-بهداشتی است و این امر را می بایست به متخصصان این حوزه سپرد.

اتاق بازرگانی البرز بعنوان یک هماهنگ کننده بین واحدها برای رعایت پروتکل­ های بهداشتی و همچنین کمک به مردم در تهیه مواد ضدعفونی کننده و ماسک در این دوران پاندومیک فعالیت داشته است.

– تأثیر کرونا بر صنعت پلاستیک و صنعت لوله و اتصالات را چگونه برآورد می­ کنید؟

بیماری کرونا در همه زمینه ها تاثیرگذار بوده است که صنعت لوله و اتصالات نیز در این میان مستثنی نبوده است. طبیعتا” با تعطیل شدن مشاغل و پروژه ها، فروش واحد های تولیدی کم خواهد شد و این میزان فروش قطعا نمی تواند جوابگوی هزینه های واحد ها باشد.

– شما چشم انداز پسا کرونا برای بازار و صنعت را چگونه می­ بینید؟

به عقیده بنده بعد از تزریق سراسری واکسن و از بین رفتن بیماری کرونا یا همان دوران پسا کرونا، خیلی زود به شرایط قبل از پاندومیک بر نمی­ گردیم. در واقع فرهنگی که با شیوع این بیماری در بین مردم ایجاد شد به این زودی­ ها تغییر نخواهد کرد حتی این احتمال هم وجود دارد که اصلاً تغییر پیدا نکند. درنتیجه دور همی ها، رفت و آمدها و مسافرت­ ها کم خواهد شد، خرید و فروش های اینترنتی که در زمان کرونا گسترش یافته اند نیز ماندگار خواهد شد. اینها به نوبه خود در هزینه های خانوار تاثیر گذار شده و اثر خود را بر روی اقتصاد کلان که همه تابع آن هستند نشان می­ دهد. در هر صورت پسا کرونا مثل قبل از کرونا نخواهد شد، اما همه تغییرات ممکن است با روند بد مشاهده نشود بلکه رو به بهبودی باشد.

جدیدترین مقالات

تفاوت لوله خم سرد و گرم

تفاوت لوله خم سرد و گرم چیست؟

لوله‌ها می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها محافظت از کابل‌ها و سیم‌های برق و … است. …

Sdr لوله پلی اتیلن

مفهوم Sdr لوله پلی اتیلن چیست؟

لوله‌های پلی‌ اتیلن یکی از انواع لوله‌های پلیمری هستند که به دلیل ویژگی‌های همچون انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر مواد …

رفع نشتی ناودان

نحوه رفع نشتی ناودان

آب و رطوبت به عنوان دشمن اصلی مصالح ساختمانی شناخته می‌شوند و می‌توانند در بلندمدت باعث پوسیدگی، خوردگی و خسارت‌های …

بازار لوله و اتصالات

بازار لوله و اتصالات تهران کجاست؟

لوله و اتصالات از جمله کاربردی‌ترین متریال های مورد استفاده در تمامی پروژه‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و غیر صنعتی مانند ساختمان‌سازی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *