آیا باکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها می توانند از طریق مجراها به درون آب نفوذ کنند و باعث شیوع بیماری شوند؟
واحد تحقیق و توسعه وینوپلاستیک– در تحقیقاتی که اخیراً در مجله Enviroment science منتشر شده است، اثر بایو فیلم های مملو از میکروب که به دیواره لوله فاضلاب می چسبند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیقات نشان داد که این بایو فیلم های اغلب حاوی باکتری مضر و مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها بوده و قادر هستند تا در برابر روش های استانداردی که برای ضدعفونی کردن فاضلاب وجود دارد، مقاومت کنند.
براساس مطالعات انحام شده از یک سو استفاده از مواد سفیدکننده میتواند تراکم بایوفیلم ها را کاهش دهد اما آنها را به طور کامل از بین نمی برد. از سوی دیگر تمیز کردن خطوط فاضلاب به هنگام تعمیر و نگهداری آنها بویژه در زمان رویدادهایی نظیر شیوع بیماری یا شرایط بیوتروریسم که میتوانند خطوط فاضلاب را در معرض میکروب های پر خطر قرار دهد، ایده خوبی باشد. خوشبختانه با توجه به شیوع ویروس کرونا (Covid-19)، آب و فاضلاب تاکنون بعنوان مسیرهای مهم انتقال محسوب نمی شوند.
در این تحقیق، محققان از دو نوع لوله بتنی و پی وی سی به منظور بررسی اثر سفید کنندگی بر روی بایوفیلم ها استفاده کردند که نتایج بدست آمده حاکی از این واقعیت است که مواد لوله های فاضلابی در تشکیل بایوفیلم ها تأثیری ندارند اما در لوله های PVC بدلیل صافتر بودن دیواره و ضریب زبری کمتر آنها اثر بخشی مواد سفید کننده بیشتر بوده و بایوفیلم ها بهتر و سریعتر از لوله های بتنی، حذف می شوند.
منبع : Lab manager
در رابطه با انواع لوله و اتصالات و لوله آب بیشتر بخوانیم.