روش جدید برای بازیافت ضایعات پلاستیکی با استفاده از کاتالیزور جدید پذیرنده ماکروویو
واحد تحقیق و توسعه وینوپلاستیک– تولید روزافزون و استفاده از پلاستیک ها در طی نیم قرن گذشته منجر به ایجاد مشکل بزرگ زیست محیطی برای دنیا شده است. در حال حاضر بیش از 4.9 میلیارد تن پلاستیک در محل دفن زباله ها یا در محیط زیست وجود دارد، که پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2050 به حدود 12 میلیارد تن برسد.
روش های بیشماری برای بازیافت پلاستیک های مختلف وجود دارد، که جدیدترین روش پیشنهادی در حال حاضر در اثر همکاری مشترک دانشگاه و صنعت در مجله Nature Catalysis منتشر شده است: تجزیه کاتالیستی زباله های پلاستیکی با استفاده از کاتالیزوهای آغازگر- مایکروویو به گاز هیدروژن (بعنوان سوخت پاک) و کربن جامد با ارزش بالا.
لوله پی وی سی و لوله یو پی وی سی چه کاربرد هایی دارند؟
یافته ها حاکی از این امر است که محققان ذرات پودری پلاستیک ها را بصورت مکانیکی با کاتالیزورهایی از اکسید آهن و اکسید آلومینیوم (گیرنده مایکروویو) با یکدیگر مخلوط کرده و آن را در معرض مایکروویو قرار می دهند. این فرآیند که یک فرآیند سریع و تک مرحله ای بوده با استفاده از مایکروویو و فعالسازی کاتالیست ها، هیدروژن را از پلیمرها جدا می نماید و در نهایت با تبدیل زباله های پلاستیکی به گاز هیدروژن (قابل کاربرد بعنوان سوخت های پاک) و باقی مانده مواد کربنی (نانو لوله های کربنی) عملیات بازیافت صورت می گیرد.
در رابطه با لوله و اتصالات وینو پلاستیک بیشتر بدانید.
بطور کلی در این روش بیش از 97% از هیدروژن موجود در پلاستیک ها را میتوان در یک زمان بسیار کوتاه و با استفاده از یک روش ارزان و بدون آزادسازی CO2 آزاد کرد و محیط زیست را از آلودگی ها نجات داد.
تبدیل پلاستیک به اجزای مفید
این پژوهش ها نشان دهنده یک روش بالقوه و جذاب برای بازیافت زباله های پلاستیکی می باشد. امید است در حال حاضر و حتی آینده، زباله های پلاستیکی بتوانند بعنوان خوراک با ارزش برای تولید سوخت پاک H2 و محصولات کربن با ارزش افزوده استفاده شوند.
منبع: Nature Catalysis
یک پاسخ
بیایید همین الان گامی در جهت زیباتر کردن محیط زندگی و محیط زیست خود برداریم