وینو پلاستیک
LANGUAGE

10 روش باز كردن گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه {علت و رفع بالا زدگی}

ما به شما در بهبود عملکرد پروژه کمک می کنیم

فهرست مطالب

گرفتگی لوله‌هایی که شبکه آبرسانی یا فاضلاب ساختمان را تشکیل می‌دهند؛ یکی از بدترین تجربیات هر صاحب‌خانه‌ای است. اما معمولا این گرفتگی‌ها که بعضا به صورت ناگهانی رخ می‌دهند جدی نیستند و با استفاده از چند روشی که در ادامه توضیح داده‌ایم رفع می‌شوند. بنابراین برای اینکه دفعه بعدی که لوله و اتصالات فاضلاب گرفت دچار استرس و نگرانی نشوید؛ لازم است با این 10روشی که برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه توضیح داده‌ایم آشنا شوید.

آب داغ

شاید فکر کنید که رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه نیاز به تجهیزات و مواد خاصی دارد؛ این در حالی است که آب جوش معمولا اولین راهی است که بسیاری از لوله‌کش‌ها برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه توصیه می‌کند. برای استفاده از این ماده دم دستی ابتدا یک کتری پر از آب را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید.

آب داغ برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه

سپس اگر آبی داخل سینک مانده است آن را با استفاده از یک کاسه خالی کنید. بعد از جوشیدن آب، محتویات کتری را داخل راه فاضلاب خالی کنید. اگر علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه جزئی باشد؛ معمولا در همان بار اول لوله باز می‌شود. اما اگر آب جوش از راه‌ آب پایین نرفت؛ باید اجازه دهید تا خنک شود و سپس آن را با استفاده از کاسه خالی کرده و مجددا آب داغ داخل لوله بریزید. ممکن است لازم باشد چند بار این کار را انجام دهید.

 تمیز کردن سیفون زیر سینک

فرم لوله و اتصالات زیر سینک معمولا به صورتی است که باعث می‌شود رسوب چربی و زباله‌ها در این قسمت گیر افتاده و باعث بالا زدن فاضلاب آشپزخانه شود. اگر علت گرفتگی این لوله‌ها باشد می‌توانید به سادگی و با تمیز کردن این مسیر، فاضلاب را از مسدود بودن در آورید.

نمک و آب جوش برای بازکردن لوله فاضلاب

نمک و آب جوش

ترکیب نمک و آب جوش هم زمانی که آب جوش خالی نتواند موثر باشد؛ روش خوبی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه است. در این روش هم ابتدا باید آبی که داخل سینک مانده است را خالی کنید. سپس حدود نصف فنجان نمک خوراکی را داخل فاضلاب بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا ماده موثر داخل نمک فعال شود. بعد از چند دقیقه، یک کتری آب جوش را داخل راه‌آب بریزید تا مسیر مسدود شده باز شود. اگر بار اول نتیجه نگرفتید؛ چند بار این روش را تکرار کنید.

سرکه و جوش شیرین

اگر به دنبال یک روش تضمینی و ساده برای رفع بالا زدن فاضلاب آشپزخانه هستید؛ ترکیب سرکه و جوش شیرین را به شما توصیه می‌کنیم. ابتدا یک فنجان جوش شیرینی که از تازه بودنش مطمئن هستید را داخل راه فاضلاب سینک بریزید. بلافاصله یک لیوان سرکه سفید روی آن خالی کنید.

باز کردن لوله فاضلاب با سرکه و جوش شیرین

این ترکیب باید بین 30 دقیقه تا یک ساعت در لوله بماند تا بتواند اثرگذار باشد. سپس با ریختن یک لیتر آب جوش روی آن، تمام جرم‌هایی که کنده شده‌اند را بشویید. از آنجایی که نه سرکه و نه جوش شیرین برای هیچ نوع لوله‌ای حتی لوله و اتصالات UPVC ضرر ندارد؛ می‌توانید مقادیر گفته شده را بسته به میزان و شدت گرفتگی افزایش و یا کاهش دهید.

به عنوان مثال اگر هر چند روز یک بار گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را تجربه می‌کنید؛ می‌توانید از دو برابر جوش شیرین و سرکه استفاده کنید. حتی ممکن است مجبور شوید به دلیل انسداد شدید؛ چند بار این روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه را امتحان کنید.

جوش شیرین و نمک

جوش شیرین و نمک

جوش شیرین با نمک هم همان تاثیر ترکیب جوش شیرین و سرکه را دارد و فورا می‌تواند فاضلاب ظرفشویی را باز کند. کافیست به مقدار مساوی این مواد را ترکیب کرده و داخل چاه بریزید. پس از گذشت چند ساعت و فعال شدن ماده موثر موجود در جوش شیرین و نمک، راه‌آب را با ریختن یک کتری بزرگ آب جوش بشویید. این روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه هم ممکن است دفعه اول موثر نباشد. در این شرایط باید آن را چند بار تکرار کنید تا از شر گرفتگی لوله خلاص شوید.

تلمبه برای باز کردن لوله فاضلاب

تلمبه

اگر گرفتگی شدید است اما جرم گیر کرده در این مسیر کهنه و قدیمی نیست؛ استفاده از تلمبه‌های پلاستیکی بهترین روش برای حل این مشکل است. اگر سینک ظرفشویی دوقلوست؛ خروجی یکی از لگن‌ها را مسدود کرده و لگن دیگر را تا جایی که قسمت پلاستیکی تلمبه داخل آب قرار بگیرد پر از آب کنید.

این کار باعث می‌شود که هوا از داخل چاه خارج نشود. سپس چند بار دسته تلمبه را بالا و پایین کنید تا فشار هوا علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را رفع کند. بعد از اینکه مطمئن شدید فشار کافی ایجاد شده است؛ تلمبه را از روی خروجی برداشته و لوله پلیکا فاضلاب را با آب داغ بشویید تا جرم‌های جدا شود وارد مسیر اصلی فاضلاب شود.

باز کردن قسمت U شکل زیر سینک

باز کردن قسمت U شکل زیر سینک

برای باز کردن این قسمت از خروجی فاضلاب ظرفشویی باید از فنر دستی استفاده کنید و نیازی نیست لوله و اتصالات زیر سینک را باز کنید. فنر را از سوراخ‌های کفشوی سینک وارد فاضلاب کرده و تا جایی آن را داخل این مسیر فشار دهید که به محل انسداد برسد. سپس آن را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا با حرکت دادن، جرم و رسوب ایجاد شده نیز حرکت کند و به داخل چاه یا مسیر اصلی خروجی فاضلاب بریزد.

بعد از اینکه مسیر باز شد؛ یک قابلمه بزرگ آب داغ را با مقداری پودر لباسشویی دستی یا مایع ظرفشویی ترکیب کنید تا کف کند. سپس آن را با فشار داخل لوله بریزید تا همه چیز را شستشو دهد. البته فنر دستی فقط می‌تواند انسدادهای جزئی که حاصل تجمع رسوب نیستند را رفع کند؛ برای حل مشکل گرفتگی شدید که قدیمی هم است باید حتما از فنر برقی استفاده کنید.

آویز لباس

آویز لباس

اگر فنر دستی در دسترس‌تان نیست؛ با آویزهای سیمی معمولی هم می‌توانید مراحل بالا را انجام دهید. با استفاده از صاف کردن خمیدگی آویز و قلاب کردن سر آن برای خودتان فنر درست کنید. البته اگر گرفتگی نزدیک خروجی کفشوی سینک باشد این فنر قابل استفاده است. اما اگر محل گرفتگی جایی دورتر از طول آویز باشد نمی‌توانید به این روش گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را رفع کنید. اگر توانستید به این روش مشکل را حل کنید؛ باید بعد از رفع گرفتگی، درست مثل روش قبلی، مسیر لوله را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.

فنر برقی لوله بازکنی

فنر برقی لوله بازکنی

فنرهای برقی ابزاری هستند که می‌توانند خیلی راحت و بدون دردسر و حتی کاملا تضمینی گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را رفع کنند. البته استفاده از این فنرها نیاز به تخصص دارد. بنابراین حتی اگر به فنر برقی دسترسی دارید باز هم توصیه ما این است که برای استفاده از آن با یک لوله‌کش تماس بگیرید.

محلول‌های شیمیایی لوله بازکن

محلول‌های شیمیایی لوله بازکن نوعی اسید هستند که قابلیت خورندگی دارند و با استفاده از همین قابلیت، جرم گیر کرده در لوله را در خود حل کرده و مشکل گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه را حل می‌کنند. اما از آنجایی که ممکن است در این روند لوله و یا حتی سینک نیز دچار آسیب شود؛ معمولا استفاده از این اسیدها را به عنوان روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه توصیه نمی‌کنیم و فقط در شرایطی استفاده از آنها را مجاز می‌دانیم که هیچکدام از روش‌های قبلی موثر نباشند.

محلول‌های شیمیایی لوله بازکن

ابتدا محلول مورد نظر را از سوپرمارکت تهیه کرده و دستورالعمل درج شده روی بسته‌ بندی‌ اش را مطالعه کنید. روش استفاده از این مواد اسیدی معمولا یکسان و به این صورت است که ابتدا باید مقداری از این ماده را درون فاضلاب بریزید. فقط مراقب باشید اسید روی دست یا دور سینک نریزد.

سپس 30 دقیقه تا یک ساعت صبر کرده و بعد از آن فاضلاب را با استفاده از فشار آب داغ بشویید. اگر با یک بار انجام این مرحله لوله باز نشد؛ اصلا تکرار مجدد این مراحل را توصیه نمی‌کنیم. چرا که اسید ممکن است لوله‌ها را دچار خوردگی و پوسیدگی کند. به خصوص اگر جنس‌شان از نوع چدنی باشد. در این شرایط بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید تماس با یک لوله‌کش است.

علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه چیست؟

لوله و اتصالات منتهی به چاه فاضلاب که ورودی آن داخل سینک است؛ به دلایل مختلفی ممکن است دچار گرفتگی و انسداد شود. این علل عبارتند از:

  • تجمع چربی و روغن : وقتی روغن اضافه‌ای که ته ماهیتابه مانده است را مستقیم داخل فاضلاب خالی می‌کنید باید انتظار گرفتگی لوله آن را داشته باشید. این چربی‌ها می‌توانند به دیواره داخلی لوله چسبیده و انسداد ایجاد کنند.
  • مو : مو هم می‌تواند با پیچیده شده در هم یک بافت مسدودکننده در مسیر فاضلاب ایجاد کند.
  • پسماند مواد غذایی : هر نوع پسماندی که به جای سطل آشغال سر از سینک ظرفشویی درآورد می‌تواند علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه باشد. پسماندهایی مانند تفاله چای مضرترین چیز برای سیستم فاضلاب ساختمان هستند.
  • رسوب و جرم : تمام ضایعات و زباله‌هایی که داخل سینک می‌ریزید می‌توانند به دیواره لوله بچسبند و تولید رسوب و جرم کنند.
  • عیوب لوله : شکستگی جایی از لوله در مسیر خروجی فاضلاب نیز می‌تواند یکی از دلایل گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه باشد.
  • افتادن اشیاء : افتادن اشیائی ریز داخل لوله فاضلاب قادر است بدترین نوع گرفتگی را ایجاد کند.
  • گرفتگی لوله اصلی : گاهی مشکل از مسیر خروجی سینک ظرفشویی نیست و علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، گرفتگی لوله اصلی فاضلاب است. در بیشتر مواقع این مشکل علت اصلی گرفتگی و انسداد است. نشانه آن نیز این است که حتی زمانی که شیر آب ظرفشویی بسته است هم آب از داخل سینک بالا می‌زند.

چطور می‌توان از گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • استفاده از توری : از توری‎های مخصوص خروجی فاضلاب سینک ظرفشویی استفاده کنید تا از ورود ذرات غذا و چربی به داخل لوله فاضلاب جلوگیری شود. ضمن اینکه باید این توری را به طور مرتب تمیز کنید تا ذرات غذا و چربی در آن جمع نشود.
  • استفاده از سبد زباله : یک سبد کوچک مخصوص ریختن زباله‌هایی مانند تفاله چای و ته مانده غذا در سینک بگذارید. استفاده از این سبد زباله‌گیر و چربی‎گیر در سینک ظرفشویی باعث می‌شود تا تفاله چای و چربی‎ها قبل از ورود به لوله فاضلاب جمع‎آوری شوند.
  • استفاده از مواد شوینده مناسب : از استفاده از مواد شوینده قوی و اسیدی که می‎تواند به لوله فاضلاب آسیب برساند خودداری کنید.
  • ریختن آب جوش : بعد از هر بار شستن ظرف و به طور مرتب مقداری آب جوش در لوله فاضلاب بریزید تا چربی‎ها و رسوبات داخل لوله حل شوند.
  • عدم ریختن مواد زائد در لوله فاضلاب : تا جای ممکن سعی کنید از ریختن مو، دستمال کاغذی، تفاله چای و قهوه در لوله فاضلاب خودداری کنید. این مواد می‎توانند به مرور زمان در لوله فاضلاب جمع شده و باعث گرفتگی آن شوند.

شما با انجام این اقدامات ساده می‎توانید از گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و از مشکلات و هزینه‎های اضافی جلوگیری کنید.

جدیدترین مقالات

فلنج لوله چیست؟

فلنج لوله چیست؟ چه کاربردی در لوله کشی دارد؟

فلنج لوله به قطعه‌ای گفته می‌شود که برای اتصال در سیستم‌های پایپینگ کاربرد دارد. در حقیقت کاربرد اصلی فلنج، اتصال …

بهترین لوله جدار چاه برای انواع چاه کدام است

لوله جدار چاه چیست؟ بهترین لوله جدار چاه برای انواع چاه کدام است

لوله جدار چاه نوعی لوله فولادی یا پلیمری است که در صنعت حفاری از آن استفاده می‌شود. این لوله را …

باز کردن لوله حمام با 10 روش مقرون به صرفه و خانگی

باز کردن لوله حمام با 10 روش مقرون به صرفه و خانگی

روش‎های زیادی برای رفع گرفتگی فاضلاب و گرفتگی لوله حمام وجود دارد؛ اما تعیین اینکه کدام یک از این روش‌ها …

برآورد لوله برق ساختمان تاسیسات به صورت تقریبی

برآورد لوله برق ساختمان تاسیسات به صورت تقریبی

در روشهای جدید برق کشی ساختمان که یکی از مزایای آنها نیست به روش‌های قدیمی، کاهش میزان ضایعات و خرید …

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات